PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : T-Rex 450 kırımın kenarından döndü

cendun
19-03-2012, 00:15
2.29 ncu dakikada kalitesiz pilin neden olduğu ani voltaj düşmesi nedeniyle yaşadığım anı sizlerle paylaşmak istedim. MiniDV kamerası kayıttaydı. Neyseki kırımsız olarak piste dönebildim.
Sevgilerimle.
Cengiz Dündar

[Sadece Kay

baytacoglu
19-03-2012, 09:44
Büyük şans hocam, ellerinize sağlik, heliyi kurtardiniz.

Arizayi bulabildiniz mi acaba??

Inşallah bir daha olmaz.

Saygilar

barlas.

cendun
19-03-2012, 12:47
Barlas Hocam ESC Align. ESC den kaynaklandığını sanmıyorum. Herhalde neden kalitesiz pil kullanımından kaynaklanıyor. Pil Rino 20C 2200 mAh HK den aldım Zippy tabanlı. 35C nin altına düşmemek gerekiyor. Völtz Hiperion gibi pillerde bu tür sorunların olacağını sanmıyorum. T-Rex 500ESP de Völtz 35C 2650 mAh kullanıyorum. Performans süper. Fiyatı diğer pillerin 2-2.5 katı. ama değer bence. Yoksa hep tedirgin uçuş yapıyorsunuz.
Sevgilerimle.

baytacoglu
19-03-2012, 14:28
Hocam bu pil konusunda size katılıyorum, özellikle de fiyat ile ilgili kısmına. Eğer aynı özelliğin yazdığı iki pil varsa ve birinin fiyatı diğerinin 2 kat fazlasıyla oturup bir düşünmek lazım. Bu durumda karar da elde edilen sonuçlar da kullanıcının tercihi olacaktır elbette ancak insan psikolojisi işte ucuzu görünce eli aynı özelliklerin olduğu daha pahalıya gitmiyor ama fark da belli ki detaylarda gizli.

Pil teknolojileri aslında pratiklik bakımından çok önemli avantajlar sağlasa da gerçekte yatırımları motorlardan daha pahalıya çıkıyor gibi geliyor bana. Aslında sanki yakıtlı sistemler uzun vadede daha ekonomikmiş gibi görünüyorlar.

Tekrar geçmiş olsun hocam.

Saygılar

Barlas.

cendun
19-03-2012, 15:37
Barlas hocam haklısın. Sonunda yakıtlı heliye geçeceğim herhalde.

bergun
20-03-2012, 01:17
Uzun süredir elektrikli heli ve uçaklarla uçuruyorum. hepsinin kendine göre artı ve eksileri var ancak yakıtlı modellerin uçuş başı ile uçuş sonu performansı aynı oldugu için yakıtlı daha mantıklı geliyor.
600 esp de ne kadar yüksek C degerli pil alsanızda 3 dk dan sonra modeli zorlayınca performans kaybı oluyor. tugla kadar pil ile 3dk uçuş beni artık cezbetmiyor. 3dk uzatmak için pile 200 dolar vermekte mantıklı gelmiyor.
700 LE de ise doldur doldur uç...

baytacoglu
20-03-2012, 10:47
Bir de pillerin belli bir zaman sonra performans kayıpları var. Yani bir yılın sonunda piller ilk günkü güçlerini gösteremiyorlar. Ama motorlar her daim güçlüler.

Barlas.

cansung
20-03-2012, 22:01
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.