PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lama v4 Main Shaft Sökülemeyen Vida.



Metela
05-03-2015, 01:02
Merhaba

Fotoğrafta gördüğünüz üzere lama v4 e ait olan frame kitin ortasından geçen main shaftın bearing collar parçasında bulunan lanet vida ne yaparsam yapayım sökülmüyor. Frame kite ve içindeki pullara zarar vermeden çıkartmak istiyorum. Havya ile ısıttım olmadı, kıl demir testeresi ile deneyim dedim ancak frame kite ya da shafta zarar vermeye başlayınca devam edemedim, japonlamı yapıştırmışlar anlamadım, vida sabitleyicidir diye düşünüyorum ama galiba en sağlamından kullanmışlar gibi, sizler böyle bir sorunla karşılaşsanız ne yapardınız.

Eğer sökemezsem içindeki pullardan ihtiyacım var bu tip pullardan bulabilir miyim ? pulun değerleride yine ekteki resimde

şimdiden teşekkürler

[Sadece Kay

bergun
05-03-2015, 22:00
Vidayı başını ortasından düz şekilde keserek yıldız vidayı düz vidaya çevirin ve düz tornavida ile sökmeyi deneyin.

Metela
05-03-2015, 22:51
Vidayı başını ortasından düz şekilde keserek yıldız vidayı düz vidaya çevirin ve düz tornavida ile sökmeyi deneyin.

öncelikle teşekkürler cevabınız için, düz saatçi tornavidası gayet sıkı oturuyor ancak hiçbir şekilde etkilenmiyor, artık dediğiniz şekilde açıp biraz daha büyük bir düz tornavida ağzını deneyebilirim.

Bahadır33
06-03-2015, 17:49
Burak'a katılıyorum benim sökülmeyen vidalarımı aynı şekilde söküyorum...

Bahadır...

Metela
06-03-2015, 23:32
Bir sorum daha olacak. Bearing collar in yani vidalı yerin altında bir pul bulunuyor, bu tip pulları bulabilecegim bir yer var mı, pul bildiğimiz düz pul degil gibi deligin icinde derinlik ve yarım santim sonra küçülüyor, yani çap biraz daha küçülüyor tabi oul otursun diye ancak fotoda bearing in altinda ve pul arasında birsey var yada pul bu şekilde, pulu(washer) internette aradım ama bulamadım, arada rulman olsa manual ve yedek parça olarak bulunur ama yok malesef, pul caplari fotoda hic bu konuda deneyimi olan var mı aramızda. ?

Metela
06-03-2015, 23:40
Resmini buldum pulu görebilirsiniz bu pula cok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim varsa da elinizde ücreti neyse alabilirim

[Sadece Kay

bergun
08-03-2015, 20:30
Saatçi tornavidasıyla kilitli vidayı sökemezsiniz zaten. Daha büyük bir tornavidayla diş tutuyorsa mutlaka çıkar.
Pulun şekli önemli değil pul kalınlığı neyse compasla ölçüp aynı kalınlıkta herhangi bir pul olur.