PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alttan kanat modelimin ilk uçuş videosu

encore
13-01-2010, 08:14
Son yaptığım model uçağın ilk uçuş videosu, toplam 11 dakikalık ilk uçuştan (maiden flight) kısaltılmış görüntülerdir. Deneme uçuşu 10 ocak 2009 pazar günü akşam üzeri yapılmıştır. Hava kararmak üzere ve video kayıt cihazı kalitesiz olduğundan ancak bu kadar görüntü kalitesine ulaşabildim.
Kameraman Burçin Bey çekim konusunda oldukça başarılı, buradan ayrıca kendisine teşekkür ediyorum.
Beğeninize sunuyorum.

[Sadece Kay

cansung
13-01-2010, 10:12
elinize sağlık çok güzel uçuyor :)

pcokum
13-01-2010, 10:30
Safa bey, çok güzel bir uçak olmuş. Stall sürati oldukça düşük ve kumandalara oldukça iyi cevap veren bir yapısı var. Uçakta spor-akrobasiye giriş modeli havası var. Uzun ömürlü kırımsız uçuşlar dilerim. Ellerinize sağlık.

sarıkaya
13-01-2010, 12:32
Safa bey ellerine sağlık.Çok güzel bir model olmuş.Bu hafta sonu yakından görmek nasip olur inşaallah.Kolay gelsin.

baytacoglu
13-01-2010, 13:57
Valla ellerinize sağlık demek çok klasik bir laf olacak. Bu ondan öte bir şey.
Gönülden tebrikler.

Son derece düşük süratlerde uçabiiyor hissi verdi. Çok başarılı.

Hocam artık bu modelden sonra seni bunlar kesmez, Katana satılık alıyor musun??? ;D ;D ;D ;D ;D

Güzel kırımsız keyifli uçuşlar diliyorum.

Saygılar

Barlas. 8)

encore
13-01-2010, 15:25
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Modelin kanat yükü 24 civarında, ayrıca kanat şeklinden dolayı inanılmaz derecede stall sürati düşük. İlk uçuş videosunda 3D hareketler yapmamıştım. Görüntü yanıltıcı olmasın. Her ne kadar kanat 3D için hiç uygun değilse de, hafif bir baskı ile " vallahi ben 3D' yim" diye dans etmeye başlıyor. ;D Şaka bir yana knife edge dahil tüm akrobatik hareketleri yapıyor. Rudder hafif büyütülürse maharetli bir elde hover dahil tüm 3D hareketleri yapabileceğini zannediyorum.

Saygılar.

Safa.

encore
13-01-2010, 15:31
Valla ellerinize sağlık demek çok klasik bir laf olacak. Bu ondan öte bir şey.
Gönülden tebrikler.

Son derece düşük süratlerde uçabiiyor hissi verdi. Çok başarılı.

Hocam artık bu modelden sonra seni bunlar kesmez, Katana satılık alıyor musun??? ;D ;D ;D ;D ;D

Güzel kırımsız keyifli uçuşlar diliyorum.

Saygılar

Barlas. 8)

Hocam haklısınız. Şu an gırtlağa kadar gömülüyüm. İlk birazcık rahatlamada düşünelim. ;)

Saygılar.

Safa.

ruzgar
13-01-2010, 18:24
perfect perfect perfect, daha söylenecek cümle bulamıyoum, elle yapılmış olması ve dengesi müthiş sizi tebrik ederim.

saygılar Burçin Aykaç

sarıkaya
13-01-2010, 19:00
Safa bey 2200mAh, 11,1 volt pil ile mi uçuyor model.Uçuş ağırlığı ne kadar dı acaba.(Başka bölümde yazdınızmı bilemiyorum)

encore
13-01-2010, 20:46
Safa bey 2200mAh, 11,1 volt pil ile mi uçuyor model.Uçuş ağırlığı ne kadar dı acaba.(Başka bölümde yazdınızmı bilemiyorum)

Ramazan Bey, evet 2200 mAh lipo kullandım. Total uçuş ağırlığı 860 gram. Kanat yükü : 25.4
Pervane 10x4.7 SF (aslında 10x5 Thin kullansam belki performans daha da iyi olabilir.)

encore
13-01-2010, 20:48
perfect perfect perfect, daha söylenecek cümle bulamıyoum, elle yapılmış olması ve dengesi müthiş sizi tebrik ederim.

saygılar Burçin Aykaç

Sağol Burçin, sen de perfect uçurdun. Videoyu ilk fırsatta yükleyeceğim.
En kısa zamanda senden de perfect bir model bekliyorum.

Sevgiler.

Safa

doganaksu
15-01-2010, 00:56
Safa Hocam modellerinizi görebilmek için sabırsızlanıyorum.1 haftam kaldı. Bir hafta sonra inşallah ordayım. :) :) :)

encore
20-01-2010, 12:40
Doğan bey, modellerinizle bekliyoruz. İnşallah hava da izin verir, uçururuz.

Selamlar.

Safa.