PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : havalar ısındı ..

_stuka_
01-06-2010, 02:22
sevgili Teoman (zetmodel) bana uçuş çantamı teslim ederken dikkat etmem gereken bir şeyden bahsetmişti. yepyeni arabasının koltuğuna hemen hemen tam dolu bir galon yakıtı nasıl döktüğünü anlatmıştı :) büyük bir kaza sayılmaz ama pek lezzetli bi olay da değil.. yapması cok kolay :
1. adım) uçuş çantası arabada bırakılır .. 2) havanın sıcak olmasına aldırılmaz .. 3) haliyle yakıt sıcaklıktan ötürü genleşir ve bidonun iç basıncı onu tersine doğru hareket ettirir .. 4) yakıtınız son damlasına kadar döşemeye akar .. 5) arabayı ortak kullandığınız aile fertleriyle (ki bunlar genellikle eş'ler olur) tartışılır ve yaklaşık bir hafta boyunca arabaya her binişinizde kesif bir nitro kokusu solursunuz .. :)
müsibet - nasihat besabı .. unutmuşum Theo'nun değerli tavsiyesini. aynene ööle yaptım ben de geçen! hemen hallederim dediğim bi işim uzadı yukarı cıkarmaya üşendiğim yakıt (2 lt den fazla) olduğu gibi arka koltuğa aktı :( hayır hiç lezzetli değil araba berbat oluyo ayrı, elinizdeki yakıtınızdan oluyorsunuz o apayrı.. yok hani çok bi para değil bir galon yakıt; lakin az da değil neresinden baksan bi "AÖF sınav gözetmenlik ücreti" yani :) (akademik personel anladı sanırım..) bi de o var
havalar iyice ısınmışken ilgili dostlarıma küçük bir hatırlatma yapiim dedim.. dikkat edelim. edelim ki yakıtımızı uçağımızın motoru yaksın cayır cayır, başka şekillerde tüketmeyelim :)
saygılarımla

baytacoglu
01-06-2010, 09:40
Ozan hocam büyük talihsizlik, geçmiş olsun.

Özellikle de içindeki yağın koltuıklarda bırakacakları sıkıntılı lekeler insanı ziyadesiyle üzer doğrusu.

Ben de kışın çok aldırmıyorum ama yazları ilk önce yakıtı çıkarıyorum arabadan. Özellikle eve döndüğümde henüz uçaklar arabadayken önce yakıtı götürüyorum. Aslında daha çok da ateş almasından yani umarım kmsenin başına gelmesi ama yangın çıkmasından çok korkuyorum.

Böyle talihsiz klazalar yaşanmaması dileğiyle

sevgiler

Barlas